סלט נתחי סויה ותירס קלוי

סלט נתחי סויה ותירס קלוי

בחנות הפיצוחים בשוק נתקלתי בפעם הראשונה בתירס קלוי. הטעם הזכיר לי קיץ באמריקה. אין לי מושג למה, אף פעם לא ראיתי תירס קלוי בארה"ב. מה שכן ראיתי במסעדות שם הוא שילוב של סלט חסה עם חזה עוף או בשר.

אז הנה סלט כזה בגירסה הטבעונית שלו. אני אוהבת את השילוב של הירקות הקרים עם נתחי הסויה החמים אבל הסלט טעים גם כשהוא קר או בטמפרטורת החדר.

מצרכים

  • 100 גר' נתחי סויה קטנים ("שווארמה")
  • 1 בצל בינוני פרוס דק
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן זרעי ענבים/חמניות/קנולה
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 3 כפות רוטב ברביקיו מעושן
  • 1/2 כוס מים
  • 1/2 כוס תירס קלוי
  • 3 עלי חסה קצוצים
  • 1 עגבניה או חופן עגבניות שרי פרוסה
  • 1 בצל סגול קטן פרוס דק
  • 2 כפות חומץ יין לבן
  • 1 כפית חומץ בלסמי
  • 1 כף שמן זית

אופן ההכנה


  1. להשרות נתחי סויה במים רותחים לפחות רבע שעה
  2. לחמם 3 כפות שמן במחבת גדולה ולהוסיף את הבצל. לטגן בחום בינוני-גבוה עד שהבצל מתרכך ונעשה שקוף. לערבב מדי פעם.
  3. להוסיף את השום הכתוש ולהמשיך לבשל עד שהבצל מזהיב.
  4. לסנן את נתחי הסויה מהמים ולסחוט היטב את כל המים. להוסיף למחבת ולטגן עוד כחמש דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.
  5. להוסיף את השום ושני סוגי הפפריקה למחבת. לערבב ולבשל עוד כדקה תוך כדי ערבוב.
  6. להוסיף למחבת את המים ורוטב הברביקיו. לערבב ולבשל עד שהמים נספגים בנתחי הסויה. לתבל במלח ופלפל שחור לפי הטעם. קחו בחשבון שהתירס הקלוי גם מלוח.
  7. להכין את הרוטב: לערבב את שני סוגי החומץ עם השמן, ולתבל במעט מלח.
  8. לסדר את הירקות בקערת הגשה: החסה בתחתית ומעליה העגבניות והבצל.
  9. להניח על הירקות את תערובת הסויה ומעל את התירס הקלוי. עד כאן ניתן להכין כשעתיים מראש.
  10. לפני ההגשה לשפוך את הרוטב על הסלט ולערבב.

הערות

  • לסלט הזה מתאימים בעיקר נתחי סויה בהירים בצורת רצועות קטנות ("שווארמה") אבל אפשר להכין גם עם סוגים אחרים של נתחים.
  • אפשר להכין את נתחי הסויה יום מראש ולשמור בקרור
  • לאחר הוספת הרוטב, אפשר לשמור את הסלט עד כשעה.
  • אם רוצים למתן את טעם הבצל החי, אפשר לערבב את הבצל הסגול עם הרוטב ולהניח את זה בצד לפחות לרבע שעה. לאחר מכן לערבב כרגיל עם הסלט.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*