סלט נתחי סויה, חומוס ופול קלויים

סלט נתחי סויה, חומוס ופול קלויים

אני מאד אוהבת לשלב ירקות קרים עם מרכיבים חמים ליצירת סלטים מעניינים ומשביעים לארוחת צהריים קלה.
כאן השתמשתי בנתחי סויה כהים, עשירים בחלבון, וקטניות קלויות – חומוס ופול שמוסיפות פריכות וטעם.

את נתחי הסויה אפשר להכין עד שלושה ימים מראש, ולערבב עם הירקות והרוטב מייד לפני ההגשה.

מצרכים

  • 80 גר' נתחי סויה כהים (צלוחית מרק מלאה)
  • 2 כפות שמן זרעי ענבים או שמן נייטרלי אחר
  • 1 כף גדושה תערובת תיבול לקציצות/סטייק/בשר
  • ¼ כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ¼ כוס בצל ירוק קצוץ
  • 8 עגבניות שרי פרוסות
  • ½ כוס פול קלוי
  • 1/3 כוס חומוס קלוי

רוטב

  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון
  • מלח לפי הטעם


אופן ההכנה


  1. להשרות את נתחי הסויה במים רותחים 20 דקות. כדאי לכסות בצלוחית קטנה שתמנע מהנתחים לצוף.
    לסנן מהמים, לשטוף במים קרים ולסנן היטב.
  2. לחמם שמן במחבת ולהוסיף את נתחי הסויה. לטגן עד שמזהיבים בקצוות ונצרבים, כ- 5 דקות. לערבב מדי פעם.
  3. לפזר מעל הנתחים את תערובת התיבול, מלח ועוד פלפל (אם אוהבים חריף). להמשיך לטגן עד שגם התבלינים קלויים ומצפים את כל הנתחים בצורה אחידה, כ- 5 דקות.
  4. להעביר את הנתחים לקערה ולערבב עם שאר רכיבי הסלט. לפני ההגשה להוסיף את הרוטב.
    את הסלט אפשר לאכול חם או קר.

הערות

  •  הסלט עם הירקות נשמר עד יום במקרר, ללא הרוטב.
  •  נתחי הסויה המבושלים נשמרים עד שלושה ימים במקרר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*