סלט סנדוויץ' טבעוני של רוקט, טופו וקרוטונים

סלט סנדוויץ' טבעוני של רוקט, טופו וקרוטונים

אחד הכריכים האהובים עלי מורכב מלחם איכותי, מיונז טבעוני, חרדל, פרוסות של טופו מעושן ומעט רוקט (ארוגולה). הבעיה היחידה היא שארוחה כזו מכילה הרבה לחם ומעט ירקות. לכן יצרתי את הסלט הזה, אשר שומר על הטעם הטוב אבל היחס בין הפחמימות לירקות ולחלבון משתנה. הרבה ירוק ומעט פחמימות.

מצרכים

  • 150 גר' (חבילה גדולה) של עלי רוקט (ארוגולה)
  • פלפל צ'ילי יבש גרוס, לפי הטעם

טופו מעושן

  • 300 – 350 גר' טופו (1 קוביה), חתוך לקוביות של כ- 1 ס"מ.
    אם יש טופו מעושן או פסטרמה טופו זה יהיה אפילו עוד יותר טעים ועוד יותר קל להכנה.
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 1 כף שמן (אפשר גם פחות)

קרוטונים

  • 3 פרוסות לחם לפי טעמכם, עדיף מקמח כוסמין מלא
  • 1 כפית אבקת שום
  • 2 כפיות שמן זית

רוטב

  • ¼ כוס שמן זרעי ענבים או חמניות
  • 1/8 כוס חלב סויה לא ממותק
  • 1 כפית חרדל
  • ¼ כפית מלח הודי שחור (קאלה נמק)
  • 1 כפית מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. הכנת הטופו
    אם אתם משתמשים בטופו מעושן או פסטרמה טופו, דלגו על השלב הזה.
    לערבב את קוביות הטופו עם הסויה והפפריקה המעושנת ולהשרות למשך חצי שעה לפחות. לערבב מדי פעם.
    לחמם שמן במחבת גדולה שיכולה להכיל את הטופו בשכבה אחת. להוסיף את קוביות הטופו, ללא הנוזלים, ולטגן בחום בינוני-גבוה עד שהטופו מזהיב מכל הצדדים.
    להעביר לצלחת שטוחה, מרופדת במגבות נייר, לספיגת השמן
  2. הכנת הקרוטונים
    אם ברצונכם לחסוך בשומן, אפשר לוותר על השלב הזה, ורק לחתוך את הלחם לקוביות.
    לחמם תנור ל  180º צלזיוס.
    לחתוך את פרוסות הלחם לקוביות של 1 – 1.5 ס"מ. לקבלת קרוטונים עדינים, אפשר לחתוך את שולי הלחם ולא להשתמש בהם.
    לערבב את הלחם עם אבקת השום והשמן.
    להניח את פרוסות הלחם בתבנית אפיה שטוחה מרופדת בנייר אפיה ולאפות  – 20-15 דק', עד שהקוביות קלויות לפי טעמכם.
  3. הכנת הרוטב
    לערבב את חומרי הרוטב בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת רוטב סמיך דמוי מיונז.
    טעמו והוסיפו מיץ לימון וחרדל לפי טעמכם. אני אוהבת את הרוטב מעט חמצמץ.
    אפשר להשתמש במיונז טבעוני מוכן ולערבב אותו בעזרת כף עם חרדל, לימון ומלח הודי שחור.
  4. הרכבת הסלט
    לערבב את עלי הרוקט, הצ'ילי הטופו והקרוטונים בקערה גדולה.
    ממש לפני ההגשה להוסיף את הרוטב ולערבב.

הערות

  •  הקרוטונים נשמרים עד 4 ימים בכלי אטום מחוץ למקרר.
  •  הטופו נשמר עד 3 ימים במקרר. כדאי להביאו לטמפ' החדר לפני ההגשה של הסלט.
  •  הרוטב נשמר עד שבוע במקרר ויכול להוות תחליף למיונז טבעוני.
  •  הסלט עם הרוטב נשמר עד יום במקרר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*