סלט עדשים, בטטה וצנונית

סלט עדשים, בטטה וצנונית

סלט מתקתק ומשביע שיכול להוות ארוחה שלמה.

העדשים השחורות עדינות יותר ושומרות על צורתן גם לאחר הבישול. אם אין עדשים שחורות, אפשר להחליף אותן בעדשים חומות.

מצרכים

  • 1 כוס עדשים שחורות קטנות
  • 1 בטטה גדולה
  • 2 כפיות שמן זרעי ענבים או חמניות
  • 1 צנונית גדולה או 2 קטנות חתוכה לקוביות קטנות
  • 3 גבעולי בצל ירוק, החלק הירוק בלבד, פרוס לטבעות אלכסוניות
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים
  • 3 כפות מיץ לימון (או יותר, לפי הטעם)
  • 1 כף שמן זית
  • מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

  1. לשטוף את העדשים בקערה עם מים. לסנן מהמים ולשים בסיר בינוני. לכסות במים ולהביא לרתיחה. להנמיך את החום לבינוני-נמוך ולבשל כ- 40 דקות בסיר מכוסה חלקית, עד שהעדשים רכות. לסנן מהמים ולהעביר לקערה.
  2. לחמם תנור ל 180°.
    לקלף את הבטטה ולחתוך לקוביות בגודל של כ- 1.5 – 1 ס"מ. לערבב עם 2 כפיות שמן ולהניח בתבנית שמכוסה בנייר אפיה.
    לאפות כחצי שעה, עד שהבטטה מתרככת ומזהיבה מעט.
  3. לערבב את הבטטה עם העדשים, הצנוניות, אגוזי המלך והבצל הירוק.
  4. בקערית, לערבב את חומרי הרוטב ולערבב עם הסלט. אפשר לערבב את הרוטב עם הסלט עד 6 שעות לפני ההגשה.

הערות

  •   הסלט עם הרוטב נשמר יום במקרר עם הרוטב ויומיים בלעדיו.
  •  להגשת הסלט כמו בתמונה: לחתוך את הבטטה לטבעות עבות ברוחב של כ 2.5 ס"מ. בעזרת חותכן עוגיות עגול או ווג'ידריל, לחתוך את החלק הפנימי, ליצירת טבעת בטטה בעובי של כחצי ס"מ. למרוח את הטבעות במעט שמן ולאפות. את פנים הבטטה, לחתוך לקוביות קטנות ולאפות כפי שמתואר במתכון.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*