סלט תרד ובטטה ברוטב חמוציות-תפוזים

סלט תרד ובטטה ברוטב חמוציות-תפוזים

כישורי הצילחות שלי כנראה לא יביאו אותי למשחקי השף, אבל הייתי חייבת לנסות להניח הסלט הזה בצורה יפה על הצלחת… כי כשמערבבים אותו הוא נראה כמו עיסה דביקה שמתאימה ל"טבעונים שמדכאים אותי"… אבל אל תתנו לזה לדכא אותכם…

רוטב החמוציות הזה מיוחד מאד, חמוץ מתוק שמשתלב באופן מושלם עם התרד והבטטה. גיליתי את השילוב של חרדל וחמוציות בהולנד ואם יש לכם חרדל חמוציות הולנדי מוכן, השתמשו בו במקום לטחון לבד את החמוציות.

מצרכים

לרוטב:

  • ¼ כוס חמוציות מיובשות, עדיף ללא סוכר
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 1 כפית גדושה חרדל
  • 2 כפות שמן זית
  • מעט מאד מלח, אם בכלל…

לסלט:

  • 1 כוס אגוזי מלך
  • 2 בטטות בינוניות
  • 1 כף שמן זית
  • כ- 150 גר' (חצי חבילה) עלי תרד בייבי, או עלי בייבי

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל 200°.
    לקלף את הבטטות ולחתוך לקוביות בגודל של כ- 1.5-2 ס"מ.
    להניח את הבטטות בתבנית גדולה מכוסה בנייר אפייה, עדיף בשכבה אחת.
    לזלף מעל 1 כף שמן זית ולפזר מעט מאד מלח.
    לאפות בתנור חם כחצי שעה, להפוך את הבטטות ולאפות עוד כחצי שעה עד שמתקרמלות מעט.
  2. להניח את החמוציות במסננת ולשטוף אותם במים זורמים.
    להשרות את החמוציות המיובשות במים רותחים, כשעה. לסנן מהמים ולשמור אותם (גם את המים וגם את החמוציות…).
  3. לטחון את החמוציות עם מיץ התפוזים, חרדל ושמן זית. אפשר במעבד מזון קטן או בבלנדר מוט.
    טעמו את התערובת והוסיפו מלח לפי טעמכם.
    אם התערובת סמיכה מדי, הוסיפו מעט ממי ההשרייה של החמוציות.
  4. לקלות את אגוזי המלך במחבת יבשה עד שמזהיבים מעט. יש להשגיח עליהם כל הזמן ולערבב, כי הם נשרפים מהר מאד.
    לקצוץ גס את האגוזים הקלויים ולשמור בצד.
  5. ממש לפני ההגשה, להניח את עלי התרד בצלחת רחבה או קערה שטוחה. מעליהם להניח את קוביות הבטטה. לזלף את הרוטב מעל הבטטות והתרד ולזרות למעלה את אגוזי המלך.
    אפשר גם פשוט לערבב את התרד, בטטות, אגוזים ורוטב, זה ייראה סלט מבולגן, אבל עדיין מאד טעים.

הערות

  •  אפשר להכין את הבטטות והרוטב יום מראש ולשמור בקרור. יש להביא אותם לטמפרטורת החדר לפני הרכבת הסלט.
  •  אפשר לשמור את שאריות הסלט עוד יום במקרר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*