עוגיות רולדת תמרים

עוגיות רולדת תמרים

מצרכים

בצק:

  • 300 גר' קמח כוסמין לבן או קמח חיטה לבן (עדיף קמח עוגיות)
  • 180 גר' שמן קוקוס
  • 100 גר' סוכר (אפשר גם פחות)
  • 1/2 כוס חלב צמחי (סויה או אורז)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח

מלית:

  • 20 תמרי מג'הול מגולענים
  • 1 כוס פקאן
  • 3/4 כפית הל טחון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית צפורן טחונה
  • 2-3 כפות מים רותחים

אופן ההכנה

  1. לעבד במעבד מזון עם סכין, את הקמח, סוכר, מלח ושמן עד שהתערובת דומה לחול. להוסיף את  החלב והוניל ולעבד עד שנוצר גוש בצק. לא לעבד יותר מדי, אחרת העוגיות יהיו קשות ולא פריכות.
    אפשר גם ללוש ביד – להתחיל עם הקמח, הסוכר והשמן – לערבב עד שהתערובת דומה לחול ואז להוסיף את החלב והוניל ולערבב רק עד שהבצק מתאחד.
    להעביר למשטח עבודה, לגלגל לכדור ולשטח לדיסקית דקה. לעטוף בניילון נצמד ולקרר במקרר חצי שעה.
  2. לטחון את חומרי המלית במעבד מזון או בלנדר יד למחית כמעט חלקה (שנשארו בה גושים קטנים של אגוזים).
  3. לחלק את הבצק לארבעה חלקים שווים. להכין בנפרד גליל מכל חלק:
    לרדד את הבצק לעלה מלבני דק. למרוח את המלית על כל הבצק ולגלגל לרולדה מכיוון הצלע הארוכה.
    להניח את הגליל בתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה ולחתוך לפרוסות בעובי 1.5 – 2 ס"מ, אין צורך להפריד בינהן.
  4. לאפות את כל הגלילים ביחד (בתבנית אחת) בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, במשך 25 דקות.
  5. לצנן ולהפריד לפרוסות.
    אפשר לפזר אבקת סוכר מלמעלה.
    לאחסן בכלי אטום.

הערות

  •  אפשר לחלק את הבצק לשניים, מחלק אחד להכין את עוגיות התמרים (שני גלילים) ומהחלק השני להכין עוגיות ריבה.


 
Tags:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*