עוגיות ריבה

עוגיות ריבה

העוגיות הקלאסיות  בצורת פרח, עם ריבה אדומה, בגירסה הטבעונית.

הבצק מתאים גם ליצירת עוגיות פשוטות או עוגיות מקושטות בסוכר.

מצרכים

  • 300 גר' קמח כוסמין לבן או קמח חיטה לבן (עדיף קמח עוגיות)
  • 180 גר' שמן קוקוס
  • 100 גר' סוכר (אפשר גם פחות)
  • 1/2 כוס חלב צמחי (סויה או אורז)
  • 1 כפית תמצית וניל
  • קורט מלח
  • ריבת תות או ריבה אדומה לטעמכם או ממרח שוקולד/אגוזים טבעוני

אופן ההכנה


  1. לעבד במעבד מזון עם סכין, את הקמח, סוכר, מלח ושמן עד שהתערובת דומה לחול. להוסיף את  החלב והוניל ולעבד עד שנוצר גוש בצק. לא לעבד יותר מדי, אחרת העוגיות יהיו קשות ולא פריכות.
    אפשר גם ללוש ביד – להתחיל עם הקמח, הסוכר והשמן – לערבב עד שהתערובת דומה לחול ואז להוסיף את החלב והוניל ולערבב רק עד שהבצק מתאחד.
    להעביר למשטח עבודה, לגלגל לכדור ולשטח לדיסקית דקה. לעטוף בניילון נצמד ולקרר במקרר חצי שעה.
  2. לרדד את הבצק על משטח מקומח לעובי של חצי ס"מ. לקרוץ עוגיות בצורה שרוצים – פרח, עיגול, לב. להעביר את העוגיות לתבנית שטוחה.
    ליצור חור במרכז העגויה בעזרת פית זילוף דקה במחצית מהעוגיות.
  3. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות במשך 12-13 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט. לצנן לגמרי.
  4. להרכבת העוגיות:
    למרוח את העוגיות ללא החור במעט ריבה או בממרח.
    להעביר את העוגיות המחוררות לתבנית או צלחת נפרדת ולפזר מעליהן אבקת סוכר.
    להצמיד עוגיה עם חור מעל עוגיה שלמה ולהדק בעדינות.

הערות

  •  אפשר לחלק את הבצק לשניים, מחלק אחד להכין את העוגיות ומהחלק השני להכין עוגיות תמרים.

 
Tags:

2 תגובות

  1. ענבל אומר:

    כמה זה 180 גרם שמן קוקוס בכוסות? כפות?

    • טבעוניקה אומר:

      הי ענבל,
      זה בערך כוס ושליש.
      אני ממליצה מאד להשתמש במשקל, מאחר וקשה למדוד נפח של שמן קוקוס כשהוא במצב מוצק.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*