עוגת ביסקוויטים קפה-שוקולד טבעונית

עוגת ביסקוויטים קפה-שוקולד טבעונית

בתור ילדה, כדורי שוקולד מתוך הספר "ילדים מבשלים" היו אחד הממתקים הראשונים שהכנתי. הם כיכבו בכל מסיבת יום הולדת או חגיגה אחרת. עד היום זהו אחד הקינוחים האהובים עלי, כמובן בגריסה טבעונית ומשודרגת. העוגה הזו היא גירסה חגיגית ובוגרת לכדורי שוקולד. תחתית שוקולד פריכה, מלית עשירה בטעם קפה וציפוי שוקולד בדיוק במרקם המתאים יוצרים קינוח חגיגי ועם זאת קל להכנה.
ואם בא לכם קינוח מנחם ומהיר, פשוט תכינו רק את המלית ותזללו אותה כשהיא עדיין חמה…

 

מצרכים

תחתית

  • 50 גר' אורז תפוח. אני משתמשת באורז מלא, ללא תוספת סוכר.
  • 100 גר' שוקולד מריר טבעוני

מלית

  • 55 גר' חמאת שקדים
  • 50 גר' סוכר
  • 2 כפיות (4 גר') קפה נמס
  • קצת פחות מכפית תמצית וניל אמיתית
  • 80 מ"ל (1/3 כוס) קרם קוקוס
  • 250 מ"ל (1 כוס) מים
  • 100 גר' שוקולד מריר טבעוני
  • 250 גר' פתי בר או ביסקוויטים אחרים לפי טעמכם, מפוררים

ציפוי

  • 100 גר' שוקולד מריר טבעוני
  • 25 גר' (כ- 2 כפות) קרם קוקוס

אופן ההכנה

ראו בסרטון איך מכינים את עוגת הבסקוויטים:

  1. בסיס:
    להמיס את השוקולד בקערה קטנה מעל אדים או בצלחת קטנה במיקרו: לחמם 30 שניות, לערבב, לחמם עוד 30 שניות ולערבב עד שכל השוקולד מותך.
  2. לערבב עם האורז התפוח.
    לשטח את המלית בתבנית מוארכת (29 ס"מ).
  3. מלית:
    להכניס לסיר קטן את חמאת השקדים, סוכר, קפה נמס, מים, קרם קוקוס ותמצית וניל. להביא את התערובת לרתיחה תוך כדי ערבוב. זהירות – התערובת גולשת מהסיר במהירות!
    להוריד את הסיר מהכיריים ולהוסיף את השוקולד. לערבב עד שכל השוקולד מותך.
  4. לערבב את תערובת הקפה עם הביסקוויטים המפוררים.
    לשטח מעל בסיס השוקולד ולהדק היטב.
    להקפיא במשך כחצי שעה. העוגה צריכה להתקרר קצת אבל לא לקפוא.
  5. ציפוי:
    להמיס את השוקולד עם קרם הקוקוס ולערבב היטב.
    למרוח את הציפוי על העוגה ולהחליק אותו.
    לקרר במשך כשלוש שעות, במקרר.

 

 

4 תגובות

  1. אביגיל טלמור אומר:

    הכנתי יצא טעים מאוד!! ומשמין מאוד..

    • טבעוניקה אומר:

      שמחה שאהבת, תודה :-).
      אכן משמין, אבל פעם ב… מותר לאכול קצת קינוחי שחיתות. בגלל זה אני לא מפרסמת הרבה מתוקים….

  2. ניר אומר:

    נראה מעולה!
    במה אפשר להחליף את חמאת השקדים?

    • טבעוניקה אומר:

      הי ניר,
      חמאת השקדים תורמת טעם שמנתי עדיו ומרקם קרמי. אם אין, אז כל חמאת אגוזים או בוטנים תתאים, ואפילו טחינה. אבל יכול להיות שהקפה לא ישתלב מבחינת הטעם, ואז אפשר להוריד אותו לגמרי או לשים אבקת קקאו במקום.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*