עוגת דלעת טבעונית

עוגת דלעת טבעונית

בעוגת הדלעת הטבעונית הזו, אני משתמשת בדלעת טריה, לעומת שאר מתכוני עוגות הדלעת שראיתי, שמשתמשים במחית דלעת. העוגה מתוקה ומתובלת ויכולה בקלות להחליף את עוגת הדבש בראש השנה ולשמש כעוגת דבש טבעונית.

את העוגה אפשר לאפות בתבנית עגולה או בשתי תבניות אנגליש קייק מאורכות.

מצרכים

  • 250 גר' דלעת מגוררת דק
  • 113 גר' (קופסה קטנה) רסק תפוחים ללא סוכר
  • 130 גר' (כחצי כוס) סוכר חום (אפשר פחות אם משתמשים ביוגורט מתוק)
  • 60 גר' (¼ כוס) שמן קוקוס בכבישה קרה, נוזלי
  • ¼ כוס יוגורט סויה בטעם טבעי, עדיף יוגורט סויה ביתי לא ממותק או שמנת קשיו טבעונית מעורבבת עם יוגורט סויה ביחס שווה.
  • ½1 כפיות קינמון טחון
  • ½ כפית אגוז מוסקט טחון
  • 1 כפית ג'ינג'ר יבש טחון
  • 250 גר' (2 כוסות) קמח כוסמין לבן
  • 50 גר' (½ כוס) קמח כוסמין מלא
  • 3 גר' (2 כפיות) אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • ½ כוס אגוזי מלך קצוצים גס

עוגת דלעת טבעונית עם תפוחים ויוגורט סויה

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור אפיה ל- 180° צלזיוס.
    לשמן תבנית אפיה טבעתית בקוטר 22-24 ס"מ במעט שמן קוקוס נוזלי.
  2. בקערה גדולה, לערבב את הדלעת, רסק התפוחים, הסוכר, שמן הקוקוס, היוגורט והתבלינים. כדאי לטעום את התערובת ולהוסיף עוד סוכר או תבלינים לפי הטעם. התערובת צריכה להיות קצת יותר מתוקה מהרגיל, כי מוסיפים עוד קמח.
  3. בקערה נפרדת: לנפות את הקמחים ולהוסיף להם את אבקת האפיה והמלח.
  4. לקפל את הקמח לתוך תערובת הדלעת, לערבב רק עד שהקמח מתאחד עם עיסת הדלעת ולהוסיף את אגוזי המלך. להיזהר לא לערבב יותר מדי כדי שלא תצא "עוגת חנק".
  5. לאפות בתנור שחומם מראש במשך 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא ללא פרורים.
  6. לפני ההגשה אפשר לפזר על העוגה אבקת סוכר.

עוגת דלעת טבעונית עם תפוחים ויוגורט סויה

Save

 
Tags:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*