פאי תפוחים טבעוני עם ג'ינג'ר ותמרים מתובלים

פאי תפוחים טבעוני עם ג'ינג'ר ותמרים מתובלים

השילוב של האגוזים, התפוחים והתמרים מוכר בעיקר מהחרוסת לפסח. בעוגת התפוחים הטבעונית הזו, טחנתי את האגוזים לבצק (כי לא אוכלים אגוזים קשים בראש השנה, כדי שלא תהיה לנו שנה קשה…), הפרדתי את התמרים מהתפוחים והוספתי תבלינים מיוחדים.
התפוח הירוק החמצמץ מאזן את המלית המתוקה של התמרים, והתפוח האדום (גאלה) הוא הזן האהוב עלי ביותר, בעל טעם תפוחי עסיסי ולכן הוספתי גם אותו.

כדאי להשקיע ולהכין חמאה טבעונית, ההכנה פשוטה ואפשר להקפיא את החמאה למשך כמה חודשים.

מצרכים

בצק פקאן פריך

  • 150 גר' קמח לבן
  • 50 גר' אגוזי פקאן
  • 20 גר' סוכר
  • 100 גר' חמאה טבעונית קרה, חתוכה לקוביות
  • ½2 כפות מים קרים

מלית תמרים מתובלים

  • 250 גר' תמרים יבשים מסוג מג'הול, מגולענים (משקל אחרי הגלעון)
  • 2 – 3 כפות מים חמים
  • ¼ כפית קינמון טחון
  • 1/8 כפית הל טחון
  • 1/8 כפית ג'ינג'ר טחון

תפוחים בניחוח ג'ינג'ר

  • 1 תפוח אדום (גאלה)
  • 1 תפוח ירוק (גרני סמיט)
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1 כוס מים
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר טרי, פרוס דק
  • 2 – 3 כפות מיץ לימון

אופן ההכנה

  1. הכנת הבצק והקלתית:
    במעבד מזון, מצויד בסכין, לטחון את הקמח, הסוכר ואגוזי הפקאן עד שהאגוזים טחונים דק.
    להוסיף את החמאה ולטחון בפולסים עד שמתקבלת תערובת חולית.
    להוסיף את המים ולעבד עוד כ- 10 שניות, עד שהבצק מתחיל להתאחד, אבל עדיין נראה מעט פירורי. לא לעבד יותר מדי, כי אז לא נקבל בצק פריך, אלא קשה.
    להוציא את הבצק למשטח עבודה ולהדק לכדור. לשטח את הכדור, לעטוף בניילון נצמד ולקרר 10 דקות במקרר.
  2. לחמם תנור ל- 180° צלזיוס.
    לרדד את הבצק לעיגול בקוטר גדול במעט מקוטר התבנית. אפשר להשתמש בתבנית בקוטר 22 ס"מ – 24 ס"מ. רצוי להשתמש בתבנית פאי עם תחתית נשלפת. עובי הבצק יהיה כ- 3 – 5 מ"מ, בהתאם לגודל התבנית.
    בעזרת המערוך, להעביר בזהירות את הבצק לתבנית ולשטח אותו. בעזרת סכין חדה, ליישר את השוליים. נרצה לקבל שוליים נמוכים, בגובה של כחצי ס"מ.
    לאפות את הבצק בתנור שחומם מראש במשך 25 – 30 דקות (תלוי בעובי הבצק בתבנית).
    בצק פקאן פריך
  3. הכנת מלית התמרים:
    לטחון את חומרי המלית במעבד מזון קטן עד לקבלת ממרח חלק. מדי פעם עיצרו ונגבו את השוליים עם מרית.
    אם התמרים מאד יבשים, השתמשו ב- 3 כפות מים.
  4. למרוח את מלית התמרים על הבצק האפוי. המלית תהיה בשכבה דקה יחסית של 2-3 מ"מ.
    להחזיר לתנור ולאפות במשך 10 דקות.
    להניח את הפאי להצטנן מעט, מחוץ למקרר.
  5. הכנת התפוחים:
    בעזרת תפוחן או וג'ידריל להוציא את ליבת התפוחים עם הגרעינים.
    לחצות את התפוחים לאורך ולפרוס לפרוסות אורך מעט אלכסוניות, כך שהצד עם הקליפה מעט עבה יותר מאשר פנים התפוח.
  6. במחבת רחבה, לשים את הסוכר, המים, פרוסות הג'ינג'ר ומיץ הלימון ולהביא לרתיחה.
    להנמיך את החום לבינוני ולהוסיף את פרוסות התפוחים. לערבב מעט כך שכל הפרוסות יצופו בנוזל.
    לבשל כ- 10 דקות, עד שהתפוחים מתרככים מעט, אך עדיין פריכים ושומרים על צורתם.
  7. לסנן את התפוחים מהנוזל ולסדר מעל מלית התמרים.
    פאי תפוחים וג'ינג'ר עם תמרים מתובלים
    מתכון לפאי טבעוני של תפוחים וג'ינג'ר עם תמרים מתובלים

הערות

  •  אפשר להכין את מלית התמרים והתפוחים יום מראש (לפני הכנת העוגה).
  •  העוגה במיטבה ביום ההכנה אבל אפשר להכין אותה גם יום לפני ההגשה.

Save

 
Tags:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*