פולנטה צלויה

פולנטה צלויה

אני מגיעה מהעדה שאוכלת ממליגה, אבל גם כשקוראים לזה פולנטה אני עדיין אוהבת את המאכל הזה.

את הפולנטה אפשר לצלות בתנור או בגריל ולהגיש עם הרוטב האהוב עליכם.
אם אתם מאוכלי הממליגה, הגישו אותה עם שמנת חמוצה טבעונית.
כאן בתמונה היא מוגשת עם הרוטב האהוב עלי: פטריות ועגבניות מיובשות בשמנת אורז.

מצרכים

  • ½ 2 כוסות מים
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת אורז
  • 2/3 כוס קמח תירס (לפולנטה)

אופן ההכנה

  1. להרתיח את המים והשמנת עם מעט מלח.
    להנמיך את האש לחום נמוך ולהוסיף את קמח התירס תוך כדי בחישה.
  2. לבשל על אש נמוכה תוך כדי בחישה כ- 15 דקות, עד שהפולנטה מסמיכה וקמח התירס מתרכך לגמרי.
  3. לשטח את הפולנטה בתבנית אפיה משומנת ולקרר במשך שעתיים לפחות.
  4. לחתוך לריבועים או משולשים, למרוח שמן זית ולאפות בתנור חם מאד (220 מעלות)  או במצב גריל כ- 15 דקות, עד שהפולנטה צלויה.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*