פטריות ממולאות אפויות טבעוניות

פטריות ממולאות אפויות טבעוניות

הפטריות הממולאות הטבעוניות האלו דומות לפטריות מטוגנות אבל עם הרבה פחות שומן והרבה יותר קלות להכנה. מתאימות לנשנוש עם בירה או כארוחה קלה עם סלט.

מצרכים

  • סלסלת פטריות שמפיניון – כ 300 גר', ללא הרגליים
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • 2 שיני שום בינוניות כתושות
  • 1 כף שמרי בירה (פתיתים) – לא חובה
  • 1/2 1 כוסות פרורי לחם
  • 2 + 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה


  1. לשמן תבנית ב- 2 כפות שמן זית ולסדר את הפטריות בשכבה אחת צמודה כשהצד הפתוח כלפי מעלה.
  2. בקערה, לערבב את הבצל, שום כתוש, 2 כפות שמן זית, פרורי לחם ושמרי בירה (אם רוצים). לתבל במלח ופלפל לפי הטעם.
  3. לפזר את המלית מעל הפטריות, תוך כדי מילוי הפטריה. זה בסדר גם אם המלית נשפכת מצידי הפטריות וממלאת את החללים בינהן.
  4. לכסות את התבנית בנייר אלומיניום ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות במשך 40 דקות.
    להוריד את נייר האלומיניום ולאפות עוד חצי שעה.

הערות

  •  להגשה כמו בתמונה: להוציא את הפטריות מהתבנית בנפרד, ללא המלית העודפת. להגיש עם חרדל, עגבניות ומיונז טבעוני.
  • אפשר להגיש גם על מצע של סלט חסה עם בצל ועגבניות.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*