פיצה עם הפתעה

פיצה עם הפתעה

במשפחה שלי, כולם אוהבים פיצה, גם כשהיא עשויה מקמח כוסמין. אם היה אפשר, הם גם היו רוצים את כל התוספות האפשריות. אבל כמו שנאמר, מרוב תוספות לא רואים את הפיצה… ולכן אני ממליצה להוסיף עד 3-4 תוספות על הפיצה בבת אחת, או להפריד לרבעים, בכל רבע תוספת אחרת.
התוספות האהובות עלינו:

  •  פלפל אדום, תירס ובצל קצוץ
  •  פטריות וזיתים
  •  פרוסות של תחתיות ארטישוק
  •  פטריות שמפיניון טריות ועלי רוקט

בפיצה הזו החלטתי להפתיע את כולם. צפו בסרטון וגלו את ההפתעה…

מצרכים


בצק

  • 250 גר' קמח כוסמין לבן
  • 250 גר' קמח כוסמין מלא
  • 10 גר' (1 כפית) מלח
  • 15 גר' (1 כף) סוכר
  • 8 גר' (1 כף שטוחה) שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 300 מ"ל מים קרים

רוטב עגבניות ביתי

  • 2 כפות שמן זית
  • 3 שיני שום כתושות
  • פלפל ירוק/אדום חריף לפי הטעם – קצוץ
  • 1 קופסה קטנה (400 גר') עגבניות מרוסקות
  • 1 כף אורגנו יבש (או לפי הטעם)
  • מלח, פלפל שחור

תוספות לפיצה

  • 200 גר' גבינה טבעונית קשה לפי טעמכם. בסרטון השתמשתי בצ'יזלי צ'דר ופרמזן.
  • תוספות לפי טעמכם: פטריות פרוסות, זיתים, פלפל, תירס, בצל, תחתיות ארטישוק משומרות, עגבניות וכו'.

אופן ההכנה


  1. להכנת הבצק:
    לערבב את הקמחים עם מלח וסוכר. להוסיף את השמרים ולערבב היטב. להוסיף את השמן ואת רוב המים ולהתחיל ללוש. להוסיף עוד מים עד לקבלת בצק לח אבל לא רטוב מדי. ללוש כ- 10 דקות עד שהבצק רך, חלק וגמיש.
    להעביר לקערה משומנת, לכסות בנילון נצמד לא הדוק ולהניח לתפיחה של כשעה.
  2. להכנת רוטב עגבניות:
    לחמם את שמן הזית והשום בסיר קטן עד שהשום מוציא ריח נעים, אבל לא משנה צבע.
    להוסיף את העגבניות והתבלינים ולהנמיך את החום לבינוני-נמוך. אם העגבניות חמוצות, אפשר להוסיף 1/2 כפית סוכר.
    לבשל לא מכוסה כ- 10 דקות עד שמסמיך מעט.
    אפשר לטחון את הרוטב במעבד מזון או בלדנר מוט.
  3. להניח אבן אפיה בתנור ולחמם את התנור לחום הכי גבוה האפשרי. אם אין לכם אבן, אפשר גם בלי.
    לחלק את הבצק לשניים ולהכין מכל חלק פיצה כפי שמתואר בסרטון.
    כדאי להשתמש בתבנית עגולה מחוררת שמיועדת לפיצה. במקרה כזה יש להניח עליה את הבצק המרודד ואז למרוח רוטב עגבניות ותוספות.
  4. לאפות 10-13 דקות, בהתאם לחום התנור, עד שהבצק אפוי.

 הערות

  •  אפשר לחליף את קמח הכוסמין בקמח חיטה לבן/מלא.
  •  אפשר להשתמש רק בקמח לבן (כוסמין או חיטה)
  •  אפשר להשתמש ברוטב עגבניות מוכן לפיצה .
  •  את שאריות הרוטב אפשר להקפיא.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*