פיצה עם קרם דלורית, בצל סגול, רוקט ושמנת חמוצה טבעונית

פיצה עם קרם דלורית, בצל סגול, רוקט ושמנת חמוצה טבעונית

פיצה איכותית היא אחד המאכלים האהובים עלי. לצערי, היצע הפיצות הטבעוניות נמוך ומוגבל מאד לכן אני אוהבת לקבל השראה מפיצות לא טבעוניות שאני רואה בפיצריות טובות ולהכין אותן בגירסה טבעונית ובריאה בבית. את ההשראה לפיצה הטבעונית הזו קיבלת מפיצה שאכלתי במסעדה וכללה קרם בטטות, ערמונים רוקט ובצל ירוק. על פניו זו נראתה פיצה טעימה, אבל התוצאה היתה חסרת טעם למרות כל המרכיבים המפתים. אז הכנתי גירסה משלי: פיצה טבעונית מיוחדת עם קרם דלורית בניחוח שום, בצל סגול מתקתק, עלי רוקט (ארוגולה) מרירים שמאזנים את המתיקות. מעל הכל הוספתי שמנת חמוצה טבעונית שמחברת בין כל הטעמים.

הפיצה היתה להיט גם בקרב לא-טבעונים שהיו בארוחה ובקושי הצלחתי להשאיר כמה חתיכות עבור הצילום. כי היא כל כך טעימה עד שלא רציתי לחכות לפעם הבאה שאכין אותה ואוכל לצלם אותה במלואה, אלא מייד רצתי לפרסם את המתכון כדי שגם אתם תוכלו להנות ממנה כבר עכשיו.

מצרכים

בצק

  • 300 גר' קמח לפיצה/לחם או תערובת קמחים – לבן ומלא.
    במתכון השתמשתי ב 250 גר' קמח לחם לבן ו- 50 גר' קמח כוסמין מלא.
  • ½ כפית מלח
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפות שמן זית
  • 150 – 200 מ"ל מים

קרם דלורית

  • 1 דלורית בינונית
  • 1 שן שום כתושה
  • מלח לפי הטעם

תוספות

פיצה טבעונית עם קרם דלורית, בצל סגול, רוקט ושמנת חמוצה טבעונית

אופן ההכנה

  1. נתחיל בהכנת קרם דלורית כי אפשר להכין אותו יום מראש ולשמור בקרור.
    לשטוף את הדלורית השלמה. להניח אותה בתבנית מרופדת בנייר אפייה ולאפות ב- 180° עד שמתרככת, כ- 45 דקות עד שעה.
    לצנן את הדלורית, לחצות אותה לרוחב ולהוציא את הגרעינים בעזרת כף. להוציא את בשר הדלורית בעזרת כף לתוך קערה. להוסיף שן שום כתושה ומעט מלח. למעוך את הדלורית בעזרת מזלג או מועך תפו"א. אני לא ממליצה להשתמש בבלנדר כי אני אוהבת מרקם מעט גס.
  2. הכנת הבצק: לערבב את הקמח עם המלח. להוסיף את השמרים ולערבב היטב. להוסיף את השמן ו- 150 מ"ל מים ולהתחיל ללוש (אפשר בעזרת מיקסר). אם הבצק יבש מדי, להוסיף עוד קצת מים. ללוש כ- 10 דקות, עד שמתקבל בצק גמיש אך לא נוזלי.
    להתפיח את הבצק כחצי שעה בקערה, מכוסה בניילון נצמד לא הדוק.
    להעביר את הבצק לתבנית אפיה ולהתפיח מכוסה בניילון נצמד עוד כשעה. אני אוהבת להתפיח בתנור עם המנורה דולקת בתוכו.
  3. לחמם תנור לחום הכי גבוה האפשרי. אצלי זה 250°.
    למרוח בזהירות קרם דלורית על הבצק ולסדר מעל בצל פרוס.
    לאפות 20 דקות עד שהבצק מזהיב.
  4. לפזר מעל, כשהפיצה חמה את שמרי הבירה. עד כאן אפשר להכין מראש.
  5. לפני ההגשה לפזר על הפיצה עלי רוקט ומעליהם תלולית שמנת חמוצה טבעונית לכל סועד.

הערות

  •  גודל הפיצה תלוי בעובי הבצק שאתם אוהבים. אני אוהבת בצק דק יחסית וכך הבצק כיסה את רוב תבנית האפיה בגודל הסטנדרטי של תנור ביתי.
    התקבלו כ- 16 ריבועי פיצה.
  •  אפשר לאפות מראש את הבצק עם הקרם ולחמם לפני ההגשה. הפיצה לא תהיה פריכה, אבל עדיין טעימה.

 

Save

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*