פשטידת מנגולד מיוחדת

פשטידת מנגולד מיוחדת

את פשטידת המנגולד הזו ראיתי בסרטון יוטיוב של טרמומיקס והייתי חייבת לנסות בעצמי. מסתבר שההכנה שלה פשוטה יותר מאיך שהיא נראית, ורק כדאי לפנות לזה זמן.

טבענתי את המלית ושיניתי אותה מתרד למנגולד והוספתי קצת צנוברים, ובפעם אחרת ניסיתי גם עם פיסטוקים קצוצים, כי זה מה שהיה בבית…

המלית יכולה לשמש כפשטידה בפני עצמה, ללא גלוטן.

מצרכים


ממרח שקדים:

  • 150 גר' שקדים מולבנים
  • 50 גר' אגוזי מקדמיה או קשיו
  • 1 שן שום
  • 1/4 כוס מיץ לימון
  • 1 כפית מלח
  • 2/3 כוס מים

מלית:

  • 1 חבילה (500 גר' לפני ניקוי) מנגולד
  • 1 בצל בינוני או כרישה
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף שמרי בירה
  • ¼ כוס צנוברים או פיסטוקים קלופים
  • ¼ כפית אגוז מוסקט טחון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

בצק:

  • 500 גר' קמח חיטה או כוסמין לבן
  • 90 גר' שמן זית
  • 200 מ"ל יין לבן חם או מים
  • ½1 כפית מלח

אופן ההכנה

  1. יום לפני הכנת הפשטידה, נכין את ממרח השקדים:
    לטחון את כל מרכיבי הממרח (שקדים, אגוזים, שום, מיץ לימון, מלח ומים) בבלדנר חזק עד לקבלת ממרח חלק. אפשר להוסיף עוד קצת מים במידת הצורך.
    להעביר את העיסה לבד סינון (אפשר להשתמש גם בחיתול נקי) ולהניח במקרר למשך הלילה (כ- 7 שעות).
  2. נכין את המלית (כדי שיהיה לה זמן להתקרר):
    לחתוך את הגבעולים הלבנים מתוך עלי המנגולד ולקצוץ אותם.
    לקצוץ בנפרד את העלים הירוקים.
    לקצוץ את הבצל או את הכרישה. אם משתמשים בכרישה, אחרי הקיצוץ, כדאי לרכך אותה במיקרוגל עם מעט מים חמים. או לבשל כמה דקות במים רותחים עד שהיא מתרככת מעט.
    לחמם שמן זית בסיר רחב, על חום בינוני-גבוה. להוסיף את הבצל (או הכרישה) ואת הגבעולים הלבנים של המנגולד. לבשל מכוסה עד שמזהיב, כ- 10 דקות.
    להוסיף את העלים הירוקים ולבשל מכוסה עוד כ- 5 דקות עד שהעלים מתרככים. להסיר מהכיריים ולקרר מעט.
    להעביר את התערובת לקערה גדולה ולהוסיף את ממרח השקדים, הצנוברים, שמרי בירה ואגוז מוסקט טחון. לערבב היטב ולטעום – להוסיף מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם.
  3. בזמן שהמלית מתקררת, נכין את הבצק:
    לחמם את היין הלבן או המים.
    לערבב את הקמח עם השמן, היין ומלח וללוש היטב, כ- 3 דקות במיקסר או ביד. יתקבל בצק חלק וגמיש.
  4. להרכיב את הפשטידה כפי שמתואר בסרטון.
    אם רוצים פשטידה קלה יותר – אפשר להניח את הבצק המרודד בתבנית פאי ולמרוח מעליו את המלית. אפשר להניח את החלק השני של הבצק המרודד מעל המלית, להדק את השוליים וליצור חתך קטן (או עיגול יפה) באמצע הפאי. למרוח במים מעורבבים עם מעט שמן.
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות, במשך 50 דקות.
  6. משאריות המלית אפשר להכין מאפים קטנים – בתבנית שקעים משומנת. אפשר גם פשוט להניח כפות מהתערובת על נייר אפיה משומן. והאפשרות הקלה ביותר – לצקת את המלית לתבנית משומנת. לאפות כ- 35-45 דקות למאפים קטנים וקצת יותר לפשטידה (תלוי בעובי הפשטידה – ככל שעבה יותר, לאפות יותר זמן).
  7. להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

הערות

  •  אפשר להשתמש בתרד במקום במנגולד. תרד קפוא יש להפשיר ולסחוט היטב. תרד טרי – לקצוץ ולהוסיף לבצל/כרישה המטוגנים.
  •  אם מוותרים על הבצק, מתקבלת פשטידה נטולת גלוטן.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*