פשטידת פטריות וטחון מן הצומח

פשטידת פטריות וטחון מן הצומח

המתכון לפשטידה הזו התפרסם במעריב לנוער לפני יותר מ-30 שנה, כשהייתי נערה צעירה וזו הפשטידה הראשונה שהכנתי לבד. במתכון המקורי השתמשו במרגרינה, שנחשבה אז יותר בריאה מאשר חמאה, ובבשר טחון, כי מי שמע אז על טבעונות או צמחונות…

היא היתה טעימה אז והיא טעימה גם היום בגירסה הטבעונית המעודכנת. לא תאמינו שזה בלי בשר או ביצים.

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים בינוניים-גדולים קצוצים
  • 2 קופסאות קטנות של פטריות משומרות ( סה"כ 460 גר' לאחר סינון). בד"כ אני לא משתמשת בפטריות משומרות, אבל כאן זה חשוב למרקם של הפשטידה. פטריות טריות לא מתאימות.
    אם לא תכננתם מראש ואין לכם פטריות, אפשר לוותר עליהן לגמרי.
  • 1 חב' (400 גר') טחון מן הצומח של טבעול
  • 1 שקית קטנה של אבקת מרק פטריות, או 2-3 כפות אבקת מרק פטריות.
  • 1 כוס מים
  • פלפל שחור טחון טרי

לבצק:

  • ½1 כוסות קמח. אפשר קמח כוסמין מלא/לבן או קמח רגיל
  • ¼ כוס טחינה גולמית או ¼ כוס קמח חומוס מעורבב עם ¼ כוס מים
  • ¼ כוס שמן (חמניות או זרעי ענבים)
  • 1 כוס מים

אופן ההכנה


  1. לחמם 2 כפות שמן זית במחבת גדולה. להוסיף את הבצל ולטגן בחום בינוני-גבוה תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהבצל מזהיב.
    להוסיף את הפטריות ולטגן עוד קצת, עד שהפטריות מעט מתייבשות, כ- 3-5 דקות.
  2. להוסיף את הטבעול הטחון ולטגן עוד כ- 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
  3. להוסיף את אבקת המרק, מים ופלפל. לערבב ולבשל עד שהתערובת מסמיכה אך לא מתייבשת. אפשר לטעום את התערובת ולהוסיף עוד אבקת מרק פטריות אם הטעם לא חזק מספיק לטעמכם. להוריד מהכיריים.
    לטעמי אבקת המרק מלוחה מספיק, אבל תטעמו את התערובת ותוסיפו מלח לטעמכם.
  4. להכין את הבצק:
    לחמם תנור ל- 180 מעלות.
    לערבב בקערה גדולה קמח, טחינה, שמן ומים. הבצק יהיה דביק ומעט נוזלי.
    לערבב את תערובת הפטריות לתוך הבצק.
    לשמן תבנית ולשטח בתוכה את התערובת.
    לאפות בתנור שחומם מראש 40 – 60 דקות, עד שהפשיטדה מתייצבת ומזהיבה מעט.

הערות

  •   אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.
  •   טעים גם קר, ביום למחרת.
  •   אפשר לחתוך למנות ולהקפיא.

 

4 תגובות

  1. לידיה אומר:

    היי הכנתי את הפשטידה אבל לא הבנתי היא אמורה להיות ממש רכה בפנים ?

    • טבעוניקה אומר:

      הי לידיה,
      הפשטידה מתקבלת במרקם מעט רך.
      אם היא ממש רכה בפנים ועשויה מבחוץ, יכול להיות שחום התנור היה גבוה מדי (גם אם כיוונת לפי המתכון, יש שונות בין התנורים וצריך להתאים).
      סיבה נוספת יכולה להיות שהתערובת היתה נוזלית מדי – זה בד"כ תלוי בפטריות. במקרה כזה אפשר להוסיף עוד קמח חומוס או להפחית מכמות המים שמוסיפים אליו.

  2. דניאל ברעם אומר:

    היי היום הכנתי פעמיים את הפשטידה.
    אני חייבת לציין שהיא די תפלה באופן שבו היא מוצעת. אני ממליצה להוסיף סויה, בהחלט פלפל גרוס, קצת כמון ואולי טיפה חוויאג'… וקצת שמן זית. וגם לא ברור אם הכוס מים היא להוספה לתערובת של הפשטישה או לבצק. אני הוספתי כוס לבצק וגם כוס לתערובת.

    • טבעוניקה אומר:

      תודה דניאל, תיקנתי את המתכון כך שיהיה ברור יותר.
      לגבי הטעם – פלפל שחור גרוס הוא חובה, לאיזון המתקתקות. לטעמי האישי, אם זה תפל, הייתי מוסיפה עוד אבקת מרק פטריות כדי לשמור על אופי הטעם של הפשטידה.
      ואם רוצים רטרו שנות ה-70 עד הסוף, אפשר להכין רוטב פטריות מאבקה ולהגיש ליד…

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*