צלי נתחי סויה

צלי נתחי סויה

כשהייתי ילדה, סבתא שלי נהגה להכין את הצלי הזה מבשר בקר. באותו הזמן לא כל כך אהבתי את זה, אבל אחרי 25 שנה מתחילים להתגעגע לטעמי הילדות. לכן שמחתי לגלות שבגרסה הצמחונית-טבעונית התבשיל הזה הרבה יותר טעים.

אפשר להגיש את צלי נתחי הסויה עם אורז מבושל, תפוחי אדמה או פירה. הצלי טעים מאד גם קר בתוך פיתה או באגט, בפני עצמו או בתוספת חרדל ומלפפון חמוץ.

מצרכים

  • 100 גר' נתחי סויה יבשים כהים (בטעם בשר)
  • 1 פלפל אדום גדול חתוך לרצועות
  • 1 גזר בינוני פרוס לטבעות בעובי 1 ס"מ.
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • 5 שיני שום פרוסות דק
  • 1 כף פפריקה מתוקה, אפשר להוסיף גם פפריקה חריפה לפי הטעם
  • 1 כף כמון טחון
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כוס מים
  • מלח, פלפל שחור טחון לפי הטעם

אופן ההכנה


  1. להשרות את נתחי הסויה במים רותחים כרבע שעה. לסנן מהמים, לשטוף במים קרים ולסחוט היטב.
  2. לחמם מעט שמן זית על אש בינונית-גבוהה ולטגן את הבצל עד שמתרכך.
  3. להוסיף את שאר הירקות ולערבב.
    לבשל מכוסה כ-5 דקות עד שהירקות מתרככים מעט.
  4. להוסיף את נתחי הסויה ולבשל עוד שתי דקות.
    להוסיף את התבלינים, מלח ופלפל.
    להוסיף גם כוס מים  ולערבב.
  5. לבשל מכוסה על אש בינונית-נמוכה במשך 45 דקות.
    מדי פעם לערבב את התבשיל. אפשר להוסיף עוד קצת מים במידה והמים התאדו.

הערות

  •  במקום התבלינים (פפריקה, כמון ושום) אפשר להשתמש בתערובת תבלינים מוכנה לצלי בשר או לסטייק.
  •  אפשר להוסיף גם עגבניה אחת פרוסה בשלב בישול הירקות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*