צלי סייטן בפירות יבשים ויין

צלי סייטן בפירות יבשים ויין

למרות שמאד קל להכין אותו, אמא שלי היתה שומרת את הצלי הזה לארועים מיוחדים בלבד. בעיקר בראש השנה או בפעמים שהמשפחה היתה מתארחת אצלנו בליל הסדר. המסורת הזו נשמרת, וגם אני מכינה את התבשיל הזה בערך פעם בשנה, בראש השנה.

מי שאוהב אוכל מתוק, יאהב גם את שילוב הטעמים הזה, של יין ופירות יבשים.

מצרכים

  • 1 גוש סייטן כהה (500 גר')
  • 2 כפות חרדל
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ כוס מים
  • 1 + 4 כפות שמן זית
  • 75 גר' שזיפים מיובשים (ללא גלעינים)
  • 75 גר' משמשים מיובשים
  • 75 גר' תפוחי עץ מיובשים
  • 1 + 2 כוסות יין אדום יבש
  • מלח, פלפל שחור גרוס טרי

אופן ההכנה


  1. לפרוס את הסייטן לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
    לערבב חרדל, שום, מים ושמן ולצקת את המשרה על פרוסות הסייטן. לערבב היטב כך שכל הפרוסות מכוסות במשרה. להניח מכוסה במקרר למשך הלילה.
  2. לערבב את הפירות היבשים עם 1 כוס יין ולהשרות מכוסה במקרר במשך שעתיים לפחות.
  3. לחמםם 4 כפות שמן זית בסיר רחב. להניח את פרוסות הסייטן בסיר ולטגן אותן עד שמשחימות משני הצדדים.
    להוסיף את הפירות היבשים, מלח, פלפל ויין בכמות שתכסה את רוב התבשיל (כשתי כוסות יין).
    לבשל על אש נמוכה 40 דקות. באמצע הבישול להפוך את הפרוסות כך שהפירות יהיו בתחתית הסיר. אם התבשיל יבש, אפשר להוסיף עוד קצת יין.
    להגיש עם תבשיל אורז ושקדים (אורז לבן או מלא, מבושל, מעורבב עם שקדים מולבנים פרוסים קלויים).

הערות

  •  אפשר להשתמש בתערובת של יין אדום ולבן, בהתאם למה שיש בבית. במקרה כזה אולי תרצו להוסיף עוד סוכר, בהתאם למתיקות היין.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*