קוגל תפוחים טבעוני

קוגל תפוחים טבעוני

במסגרת שחזור וטבעון המתכונים המשפחתיים, נזכרתי בקוגל תפוחי עץ שסבתא שלי היתה מכינה. באותה התקופה, האיטריות הדקות היו מצרך נפוץ בבית ותמיד הוספנו אותן למרק. משאריות האיטריות, סבתא שלי הכינה קוגל תפוחי עץ מתוק מנוקד בריבת תותים ביתית. לפעמים, כשרצתה לפנק אותנו במיוחד, היא היתה מטגנת את הבלילה ללביבות מתוקות.

הקוגל, הוא למעשה פשטידת אטריות ותפוחי עץ. את הביצים החלפתי בשמנת חמוצה טבעונית ורסק תפוחים. הפשטידה מתקבלת רכה וקרמית. היא הכי טעימה בטמפרטורת החדר או קרה. לדעתי היא כבדה מדי בתור קינוח, ומתאימה יותר לארוחת בוקר או בראנץ' של ראש השנה.

מצרכים

  • 200 גר' אטריות דקות לא מבושלות.
  • 2 תפוחי עץ גדולים מגוררים גס. אני אוהבת טעם חמוץ מתוק ולכן משלבת תפוח גאלה עם גרני סמית.
  • 113 גר' (1 קופסה קטנה, בערך 1/3 כוס) רסק תפוחים ללא סוכר.
  • 1 כוס שמנת חמוצה טבעונית
  • 1 כף שמן קוקוס נוזלי בכבישה קרה
  • ½ כוס סוכר חום
  • 1 כף קינמון
  • ¼ כוס חמוציות
  • ¼ כוס צימוקים מסוג לפי בחירתכם
  • 1 כף גוג'י ברי

לציפוי:

  • 1 כוס אגוזי פקאן חצויים
  • 1 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • ¼ כוס סוכר חום
  • 3 כפות סירופ מייפל טבעי.

קוגל תפוחים טבעוני

אופן ההכנה

  1. להרתיח 1 ליטר מים בסיר בינוני. להוסיף את האטריות ולבשל 5-6 דקות. להשאיר את האטריות במים עד שמתקררות קצת.
    לסנן את האטריות מהמים ולהעביר לקערה גדולה, מבלי לשטוף אותן.
  2. להוסיף לקערה את שאר החומרים: תפוחים, רסק, שמנת, שמן קוקוס, סוכר, קינמון, חמוציות, צימוקים וגוג'י ברי. לערבב היטב.
    כדאי לטעום את התערובת ואם צריך – להוסיף סוכר או קינמון לפי טעמכם.
  3. לשמן תבנית בגודל של כ- 20X30 ס"מ במעט שמן קוקוס ולחמם תנור ל- 180° צלזיוס.
    לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות במשך 50 דקות.
  4. במעבד מזון קטן, לטחון את השקדים, האגוזים והסוכר לפרורים קטנים (לא אבקה).
    לאחר שהפשטידה נאפתה, להוציא אותה מהתנור ולפזר עליה מחצית מהציפוי. מעליו לצקת את סירופ המייפל ובעזרת כף לפזר אותו באופן שווה על כל הציפוי. לפזר מלמעלה את המחצית השניה של הציפוי ולהדק בעזרת כף.
  5. להחזיר את הפשטידה לתנור ולאפות עוד כ- 15-20 דקות עד שהציפוי מזהיב מעט.
  6. להגיש את הפשטידה בטמפ' החדר או קרה. אפשר לזרות אבקת סוכר לפני ההגשה.

Save

Save

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*