קינוח שכבות מוס תפוחים טבעוני

קינוח שכבות מוס תפוחים טבעוני

כשהתפוחים הראשונים מופיעים בשוק, זה סימן שהסתיו מתקרב ואיתו החגים. כשהייתי ילדה, אמא שלי סיפרה על קינוח  כל כך טעים וכשאוכלים אותו, לא מצליחים לדעת מהו מכיל. זה היה עשוי מקצפת ורסק תפוחים. זה הרעיון של הקינוח הזה. אפשר להסתפק רק בזה, אבל בשביל ארוחת ראש השנה כדאי להשקיע ולהוסיף את הבסיס – עוגיות בטעם חמאה  ומעליהן תפוחים מקורמלים ומשולהבים.

אל תפחדו להדליק את האלכוהול, השתמשו בגפרור ארוך והרחיקו חומרים דליקים מהמחבת. זה מקפיץ את הטעם בכמה רמות.

מצרכים

  • 4 תפוחים אדומים (גאלה, סטארקינג) קלופים וחתוכים לקוביות
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כפית קינמון
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1/3 כוס שנאפס תפוחים (לא חובה)
  • 160 גר' עוגיות חמאה טבעוניות קנויות (או פתי בר)
  • 100 גר' אגוזי פקאן
  • 2 כפות שמן קוקוס
  • 1חב' (212 מ"ל) שמנת צמחית להקצפה
  • 1 כף סוכר
  • 2 כוסות רסק תפוחי עץ

אופן ההכנה


  1. לערבב את התפוחים, 4 כפות סוכר, קינמון ושמן קוקוס במחבת, בחום בינוני-גבוה, עד שהסוכר נמס והתפוחים מתרככים.
    להוסיף את השנאפס ולהמשיך לחמם עוד כדקה. בזהירות, עם גפרור ארוך להדליק את האלכוהול שבמחבת. להמתין עד שהאש נכבית, להעביר לקערה, ללא הנוזלים ולצנן.
  2. לטחון או לפורר עם פטיש שניצלים או מערוך או במעבד מזון את העוגיות והפקאן.
  3. לחמם שמן קוקוס במחבת על חום בינוני-גבוה ולהוסיף את תערובת העוגיות. לטגן תוך כדי ערבוב עד שהאגוזים קלויים והתערובת מזהיבה מעט.
    להוריד מיד מהכיריים, כדי שלא ישרף.
    לחלק את התערובת בין כלי ההגשה (כוסות או קעריות קינוח), בערך כף אחת לכל מנה, ולשטח.
  4. לפזר את תערובת התפוחים מעל תערובת העוגיות – בערך כף אחת לכל מנה. ולקרר מכוסה בניילון נצמד.
  5. להקציף שמנת צמחית עם הסוכר לקצפת יציבה. מתחילים במהירות נמוכה של המערבל ולאט מגבירים אותה עד למקסימום.
  6. בקערה נפרדת לערבב את רסק התפוחים עם מעט קצפת. להוסיף את שאר הקצפת ולקפל אותה בעדינות לתוך הרסק.
    להעביר לשק זילוף עם פיה רחבה ולמלא את הכוסות/קעריות.
  7. לפזר למעלה מעט קינמון טחון.
  8. לכסות בניילון נצמד כל כוס ולקרר.
    ניתן להכין את הקינוח עד שלושה ימים לפני ההגשה ולשמור בקרור.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*