קישואים ממולאים באורז ועשבי תיבול ברוטב עגבניות וטחינה

קישואים ממולאים באורז ועשבי תיבול ברוטב עגבניות וטחינה

אחד המתכונים האהובים עלי. הוא לא מסובך אבל כולל מספר שלבים ולכן נחשב אצלי מאכל לארועים מיוחדים. אני אוהבת במיוחד את שילוב הטעמים של עשבי התיבול עם העגבניות והטחינה. כדאי לכם לנסות. מתחת למתכון תמצאו אפשרויות לקיצור והכנה פשוטה יותר.

תערובת עשבי תיבול

מצרכים

  • 1 חב' פטרוזיליה (כ 2 כוסות)
  • 1 חב' כוסברה (כ 2 כוסות)
  • 2 שיני שום
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • 1 כף כמון טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  1. לרסק את כל החומרים לתערובת עשבי התיבול במעבד מזון או בלנדר עד לקבלת תערובת חלקה.

הכנת הקישואים הממולאים

מצרכים

  • 6 קישואים עגולים
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס אורז לבן לא מבושל
  • 1/4 כוס מים
  • 1/3 כוס צנוברים
  • 1 קופ' (800 גר') עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות טחינה גולמית
  • 1/4 כוס מים
  • מלח, פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  1. לרוקן את הקישואים ולקצוץ את הבשר שלהם.
  2. לטגן את הבצל בשמן זית בחום בינוני-גבוה  עד שמתרכך מעט ונעשה שקוף. להוסיף את הקישואים הקצוצים ולטגן עוד 2-3 דקות.
  3. להוסיף את האורז ושתי כפות תערובת עשבי תיבול.  לערבב ולטגן עוד כדקה.
  4. להוסיף 1/4 כוס מים ולבשל עוד כדקה עד שנספגים מעט באורז.
  5. להוסיף צנוברים ולתבל במלח ופלפל.
  6. לערבב את חומרי הרוטב: עגבניות מרוסקות, טחינה, 1/4 כוס מים ומלח.
  7. לחמם תנור ל 180 מעלות.
  8. לשמן תבנית בשמן זית, ולסדר בתוכה את הקישואים. לשמן את הצד החיצוני של הקישואים בעזרת השמן שבתבנית.
  9. למלא את הקישואים בתערובת האורז. ולהוסיף כף רוטב לכל קישוא. לסגור את הקישואים ולשפוך מעל את רוטב העגבניות. אם נשארה תערובת אורז, אפשר להוסיף גם אותה לתבנית ולשפוך מעליה רוטב עגבניות.
  10. לכסות בנייר אלומיניום. לאפות שעה וחצי מכוסה. להסיר את הנייר ולאפות עוד חצי שעה.

הערות

  •  את שאריות תערובת עשבי התיבול אפשר להקפיא, או לבשל עם אורז.
  •  את שאריות המילוי אפשר לאפות באותה התבנית ביחד עם הקישואים, עם רוטב העגבניות מעל
  •  אפשר להשתמש בקישואים רגילים. במקרה כזה יש לחצות אותם לאורך, לרוקן את הגרעינים בכפית ולהמשיך לפי המתכון.
  •  למתעצלים – אפשר להכין תבשיל פשוט: במקום לרוקן את הקישואים – לחתוך אותם לקוביות בינוניות. לסדר בתבנית את רכיבי המתכון לפי הסדר הבא:
    •  קוביות הקישואים
    •  תערובת אורז
    •  רוטב העגבניות

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*