קרמבו טבעוני

קרמבו טבעוני

מה כבר אפשר לכתוב על קרמבו? הממתק האולטימטיבי לחורף.
כשעברתי לטבעונות חשבתי שיותר לא אוכל לטעום אותו, אבל בחודש האחרון, מרוב נסיונות, זה המתוק היחידי שאכלתי…

הקרמבו הטבעוני מבוסס על ההמצאה שמסעירה את עולם הטבעונות – קצף שעשוי ממי בישול חומוס, או מקופסת שימורים של חומוס. תודה לגוס וולט וג'ואל רוסל (Joël Roessel) שהביאו לנו את הדבר המדהים הזה.

מי חומוס לא נשמע מאכל מגרה, ולכן הציעו את התחליף "אקוופבה" (Aquafaba). בלטינית אקווה זה מים ופבה זה קטניות = מי קטניות.

הצלחת הקרמבו תלויה בטיב האקוופבה, ככל שהם מרוכזים יותר, הקצף יהיה יציב יותר.

עוד מתכונים ושיתופים בקבוצות הפייסבוק: מרנג טבעוני – נפילות והצלחות, Vegan Meringue – Hits and Misses

מצרכים

  • ¼ כוס (60 גר') מי חומוס
  • 100 גר' סוכר
  • 25 גר' סוכר וניל
  • 20 מ"ל מים
  • בסקוויט פתי בר או עוגיות טבעוניות עגולות מכל סוג לטעמכם
  • 220 גר' שוקולד מריר
  • 25 גר' חמאת קקאו

אופן ההכנה

  1. בקערת מיקסר גדולה, להקציף את מי החומוס לקצף יציב. להתחיל להקציף במהירות נמוכה וכשהתערובת כולה קצפית, להעלות את מהירות ההקצפה בהדרגה. אם תתחילו להקציף מהר מדי, הקצף ישפריץ לכל הכיוונים.
  2. לשים בסיר קטן את הסוכר, מים וסוכר הוניל. ולהניח על הכיריים.
    ברגע שמתחילים להקציף את האקוופבה להדליק את הכיריים ולחמם את תערובת הסוכר.
    להרתיח עד ל- 120º ומיד להוריד מהכיריים.
  3. לצקת באיטיות את הסירופ לתוך הקצף, תוך כדי הקצפה במהירות גבוהה.
    להמשיך ולהקציף עד שהתערובת מתקררת, 10-15 דקות.
  4. להעביר את הקצף לשק זילוף עם פיה חלקה. לזלף מעל כל עוגיה תלולית עגולה וגבוהה.
  5. להעביר למקפיא ולקרר לפחות 6 שעות.
  6. להמיס את השוקולד וחמאת הקקאו בקערה מעל אדים או במיקרו. אם ממיסים במיקרו, לחמם 1 דקה, לערבב, לחמם 30 שניות ולערבב, להמשיך לחמם כל פעם 30 שניות עד שהשוקולד והחמאה נמסים. לערבב את השוקולד עד שמתקרר מעט ולהעביר לכלי עמוק וצר, למשל ספל גדול שיכול להכיל את הקרמבו הקפוא.
  7. לטבול את הקרמבו הקפוא בשוקולד ולהניח על נייר אפיה עד שהשוקולד מתקשה.
    לשמור את הקרמבואים במקפיא.

 
Tags:

תגובה אחת

  1. דוריאן אומר:

    כמה זמן יחזיקו הקרמבואים במקרר?

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*