רוטב וורצ'סטרשייר טבעוני

אז איך אומרים בעברית Worcestershire?
איך שלא תקראו לזה: וורצ'סטרשייר, ווסטרשייר או פשוט וורצ'סטר (טוב שגוגל מבין לבד למה אתם מתכוונים…) זהו רוטב מיוחד בטעמו. אפשר לקרוא לזה טעם נרכש, כי קשה מאד לתאר את הטעם המורכב של הרוטב הזה. חמוץ, מתוק, מלוח, עם טעמים עדינים של תבלינים אקזוטיים, הוא לא דומה לשום רוטב אחר.

אז אספתי מתכונים שונים מהרשת, ערבבתי בינהם ויצא רוטב עם הטעם המוכר מהעבר.

כדאי להשקיע ולקנות רכז תמרהינדי, הוא נשמר הרבה זמן במקרר ומהווה בסיס לתיבול מאכלים רבים.

המתכון מייצר כ- 2 כפות רוטב מוכן. הרוטב מרוכז וחזק מאד, לכן זו כמות שמספיקה בד"כ ל 4-6 מנות גדולות, תלוי במתכון.
אפשר להכפיל את הכמויות ולשמור את הרוטב במקרר בצנצנת זכוכית נקייה ומעוקרת.

מצרכים

  • ½ כוס חומץ תפוחים
  • 2 כפות מים
  • 1 כפית רכז תמרהינדי
  • ½1 כפות סוכר חום
  • ¼ כפית חרדל מוכן
  • ¼ כפית אבקת ג'ינג'ר
  • ¼ כפית אבקת שום
  • ¼ כפית אבקת בצל. אם אתם לא מוצאים, השתמשו בבצל מטוגן יבש (נמצא בד"כ במחלקת התבלינים) וטחנו אותו.
  • 1/8 כפית אבקת קינמון
  • מעט פלפל שחור טחון טרי
  • קורט אבקת ציפורן

אופן ההכנה

  1. בסיר קטן, לערבב את כל חומרי הרוטב.
    להביא לרתיחה בחום גבוה.
    להנמיך את החום לבינוני ולבשל 3 – 5 דקות.
    יתכן והרוטב לא יהיה חלק לגמרי, בגלל התבלינים (בעיקר הבצל). זה בד"כ לא משפיע על התבשיל הסופי אבל אם זה חשוב לכם, סננו אותו דרך מסננת דקה.
  2. אם הכנתם כמות גדולה, העבירו את הרוטב החם לצנצנת זכוכית נקייה ומעוקרת. סגרו אותה אחרי שהרוטב התקרר מעט ושמרו במקרר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*