רולדת שמרים וגבינה טבעונית עם דובדבנים

רולדת שמרים וגבינה טבעונית עם דובדבנים

לקראת שבועות, עוגת גבינה טבעונית קצת אחרת. לא חייבים תועפות של שמנת צמחית ופודינג וניל. מלית הגבינה הטבעונית המתוקה דומה באופן מפתיע למלית גבינה רגילה וגם הלא-טבעונים לא ירגישו בהבדל.

בצק השמרים קל להכנה ולעבודה ולא מצריך התפחה מסובכת.

דובדבני אמרנה אפשר להשיג בחנויות המתמחות באפיה. אם אתם לא משיגים – אפשר לוותר או להשתמש בצימוקים או אוכמניות מיובשות.

מצרכים

אופן ההכנה

  1. לערבב את הגבינה הטבעונית המתוקה עם הקורנפלור.
  2. לחלק את הבצק לשני חלקים שווים. מכל חלק נכין עוגה אחת.
  3. לרדד את הבצק לעובי של 3 מ"מ, בצורת מלבן.
    בעזרת כף, להניח מחצית ממלית הגבינה לאורך הצלע הארוכה של המלבן. להשאיר מרווח של כ- 5 ס"מ מהשוליים הארוכים, משני הצדדים.
    לפזר את הדובדבנים מעל המלית באופן שווה ולהדק אותם אל תוך המלית.
    לגלגל את הבצק מעל המילוי לרולדה הדוקה. בקרוב יהיה סרטון עם עוד טכניקת הכנה מעניינת…
  4. להעביר את הרולדות לתבנית אפייה שטוחה מרופדת בנייר אפיה.
  5. לאפות בתנור שחומם מראש ל 180°, במשך כחצי שעה. העוגה תזהיב מעט אך לא תשחים.
  6. בזמן שהעוגות בתנור, להכין את סירופ הסוכר: בסיר קטן להרתיח את הסוכר, המים והלימון ולבשל בחום נמוך 10 דקות.
    לשמור את הסירופ חמים עד לשימוש.
  7. להוציא את הרולדות מהתנור ומיד למרוח בנדיבות בסירופ הסוכר, בעזרת מברשת אפיה.
  8. לצנן את העוגות לטמפרטורת החדר לפני שטורפים…

הערות

  •  העוגות יכולות להישמר מחוץ למקרר, עטופות בניילון נצמד, כשלושה ימים.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*