ריזוטו תרד וכרישה טבעוני

ריזוטו תרד וכרישה טבעוני

ריזוטו מהיר מאורז עגול מלא, עם תרד, כרישה ובצל ירוק. טבעוני ומתאים לניקוי רעלים.

הריזוטו הזה ממש הציל אותי בשבוע השני (והקשה…) של ניקוי הרעלים. בשבוע הזה אסור היה להשתמש בכרישה ולכן הגדלתי את כמות הבצל הירוק. התקבלה מנה מנחמת ועשירה בטעמים.

זו לא דרך ההכנה המסורתית של ריזוטו אבל בזכות זמן הבישול הקצר יחסית עבור אורז מלא, מתקבל אורז נגיס ולא דייסתי.

מצרכים

  • 350 גר' תרד טרי, עלים בלבד שטוף היטב וקצוץ דק.
  • 1 כרישה קטנה קצוצה
  • ½ כוס בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף שמן זית איכותי
  • 2 כוסות אורז עגול מלא שטוף ומושרה במים קרים כחצי שעה.
  • 3 כוסות מים
  • מלח לפי הטעם.
  • 1-2 כפות מיץ לימון טרי, לפי הטעם.

ריזוטו טבעוני מאורז מלא עם תרד וכרישה

אופן ההכנה

  1. לחמם את שמן הזית בסיר עמוק.
    להוסיף את הכרישה ולאדות מכוסה כ-5 דקות בחום בינוני-גבוה, עד שהכרישה מתרככת ומעט מזהיבה.
  2. להוסיף את התרד והבצל הירוק ולטגן עוד כ- 2 דקות.
  3. להוסיף את האורז והמלח ולערבב. לטגן כדקה, עד שהאורז מתייבש.
    להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
  4. להנמיך את החום לנמוך ולבשל מכוסה 25 דקות.
    להשאיר מכוסה עוד 10 דקות.
  5. להוסיף את מיץ הלימון ולערבב.
    לפני ההגשה, אפשר להוסיף עוד בצל ירוק טרי.

הערות

  •  אפשר להשתמש בריזוטו מאורז לבן.
  •  אפשר להשתמש בתרד קפוא מופשר וסחוט.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*