שייק אוכמניות מיוחד

שייק אוכמניות מיוחד

מי אמר ששייקים מגישים בכוסות גבוהות וענקיות?
אני אוהבת להשתעשע עם האוכל ועם התמונות, ולכן הגשתי את שייק האוכמניות הטבעוני הזה בכוסות אספרסו. טעם מרוכז של עוגת גבינה בטעם אוכמניות. כשזה מגיע במנות קטנות, זה עושה חשק לעוד…
וכדי להשלים את השעשוע, צילמתי גם את השייק שמטפטף על השולחן. זו היתה נבואה שהגשימה את עצמה כי החתולה השובבה שלי, נוגה, החליטה לקפוץ על השולחן ולהעיף את הכוסות המלאות. מזל שהספקתי לצלם לפני כן 😉

מצרכים

  • 200 מ"ל (מעט פחות מכוס) חלב שקדים ביתי או חלב שקדים קנוי, עדיף לא ממותק.
    היחס בין המים לשקדים: 1:4. למשל ½ כוס שקדים לא קלויים ו- 2 כוסות מים. מהכמות הזו מתקבלות כשתי כוסות.
  • ½ כוס אוכמניות קפואות
  • 1 כפית תרכיז פריגת לימון קפוא
  • קורט מלח (אם משתמשים בחלב שקדים ביתי)
  • 2 כפות סירופ סוכר. אם משתמשים בחלב קנוי, תטעמו את השייק לפני שאתם מוסיפים עוד סוכר.
    סירופ סוכר עשוי מ ½ כוס סוכר, ½ כוס מים וכמה טיפות מיץ לימון. לבשל עד שהסוכר נמס והסירופ רותח. להנמיך את החום ולבשל עוד 2-3 דקות. הסירופ נשמר בכלי זכוכית אטום, במקרר, הרבה מאד זמן ומתאים גם לזיגוג עוגות שמרים ועוגות בחושות.

אופן ההכנה

  1. לערבל את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק.
    לטעום ולהוסיף סירופ סוכר אם צריך.

הערות

  •  אני ממליצה מאד להשתמש בחלב שקדים  ביתי. הוא מוכן תוך פחות מחמש דקות ואתם יכולים לשלוט בסמיכות שלו, כך שתקבלו משקאות עשירים וסמיכים.
  •  כמובן שאפשר להכפיל את הכמויות, בהתאם לגודל הבלנדר שלכם.

 
Tags:

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*