שייק פטל ווניל

שייק פטל ווניל

פעם, כשהייתי ילדה, אהבתי מאד ארטיק מגלידת וניל מצופה קרחון בטעם פטל. ברחוב שבו גרתי, היתה מכונית ישנה בצבע בורדו-לבן וכל פעם שראיתי אותה נזכרתי בארטיק הזה. משום מה, היה מאד קשה להשיג אותו ולכן זה היה מאורע משמח במיוחד לאכול אותו.

השייק הטבעוני בטעם פטל, מקבל תוספת טעם וניל, שמקנה לו טעם כמו אותו שלגון אהוב.

פטל ושוקולד מסתדרים טוב ביחד, ולכן הוספתי לקישוט מטבע שוקולד מריר (טבעוני כמובן…).

מצרכים

  • 200 מ"ל (מעט פחות מכוס) חלב שקדים ביתי או חלב שקדים קנוי, עדיף לא ממותק.
    היחס בין המים לשקדים: 1:4. למשל ½ כוס שקדים לא קלויים ו- 2 כוסות מים. מהכמות הזו מתקבלות כשתי כוסות.
  • ¾ כוס פטל קפוא
  • 3 כפות סירופ סוכר, או לפי הטעם
  • קורט מלח (אם משתמשים בחלב שקדים ביתי).
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית.

אופן ההכנה

  1. לערבל את כל החומרים בבלנדר עד לקבלת משקה חלק.

הערות

  •  אני ממליצה להשתמש בחלב שקדים ביתי כי יש לו טעם עדין יחסית והוא הרבה יותר סמיך מחלב קנוי.
  •  אם אין חלב שקדים, אפשר להשתמש בחלב צמחי אחר לפי טעמכם. התאימו את כמות סירופ הסוכר למתיקות החלב.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*