שמנת חמוצה טבעונית

שמנת חמוצה טבעונית

אם יש מוצר שממש חסר לי לצורך בישול ואפיה טבעוניים זוהי שמנת חמוצה טבעונית. יש הרבה מתכונים לשמנת קשיו, אבל היא דומה יותר לשמנת מתוקה מאשר לחמוצה. המתכונים שמצאתי לשמנת חמוצה משתמשים בלימון או חומץ תפוחים, שאמנם נותנים טעם חמוץ אבל התוצאה לא ממש דומה לשמנת חמוצה. עד שיום אחד עלה לי רעיון. יוגורט הסויה הטבעוני הביתי שאני מכינה מכיל בדיוק את סוג החמיצות שאני מחפשת בשמנת חמוצה. הבעיה היא שאין בו כמעט שומן. הפתרון ההגיוני הוא להוסיף לו שומן באמצעות קשיו ושקדים. מסתבר שעליתי על רעיון גאוני והתקבלה שמנת חמוצה טבעונית מעולה. כמובן שמיד ניסיתי אותה בשלל מאכלים ולא התאכזבתי.

הסוד לטעם השמנת הוא שימוש ביוגורט סויה שעשוי ממי כרוב כבוש. כן, המים שמגיעים עם הכרוב הכבוש ובד"כ זורקים אותם מכילים חיידקים פרוביוטיים שיוצרים יוגורט. ביחד עם תיבול הכרוב שנמצא במים, מתקבל יוגורט בטעם אשל או רוויון. גם מי כבישת מלפפונים במלח יתאימו אבל יתקבל טעם מעט שונה.

מצרכים

  • 1 כוס יוגורט סויה ביתי שעשוי ממי כרוב או מלפפון כבושים כלומר:
    250 מ"ל חלב סויה ללא תוספת סוכר או מלח + ½1 כפות נוזל
  • 75 גר' אגוזי קשיו טבעיים
  • 50 גר' שקדים מולבנים
  • 180 מ"ל מים קרים (מהמקרר)

שמנת חמוצה טבעונית

אופן ההכנה

  1. לטחון את הקשיו, השקדים והמים בבלנדר חזק עד לקבלת מחית חלקה.
  2. לערבב את מחית הקשיו עם היוגורט. אם היוגורט הפריש נוזלים, אפשר לסנן אותם כד לקבל שמנת סמיכה יותר.
    להעביר לצנצנת זכוכית מעוקרת ולהניח במקרר לכמה שעות, להתייצבות.
    השמנת נשמרת כשבועיים בקרור.

 

Save

Save

Save

 

5 תגובות

  1. פינגבק: טבעוניקה ניוקי בטטה טבעוניים | טבעוניקה

  2. ניר אומר:

    איך מכינים את יוגורט הסויה?

  3. פינגבק: טבעוניקה קוגל תפוחים טבעוני | טבעוניקה

  4. פינגבק: טבעוניקה פולנטה צלויה | טבעוניקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*