שניצל טופו אפוי טבעוני

שניצל טופו אפוי טבעוני

המאכל הישראלי הקלאסי – שניצל – בגירסה הטבעונית והטעימה.

אפשר לטגן, אבל אני מעדיפה לאפות – יותר קל להכין והרבה יותר בריא.

מצרכים

  • 1/3 כוס קמח חומוס
  • 2 כפיות תבלין גריל עוף או 1.5 כפיות פפריקה ו 1/2 כפית אבקת שום
  • 1 כף חרדל
  • 1/2 כוס מים
  • מלח לפי הטעם
  • קוביית טופו (300 גר')
  • 1/2 1 כוסות פרורי לחם, עדיף מקמח מלא או מקמח כוסמין
  • מעט שמן לאפיה

אופן ההכנה

  1. לחמם תנור ל 190 מעלות.
  2. לערבב את קמח החומוס, תבלינים, חרדל ומים לבלילה חלקה וסמיכה.
  3. לפרוס את הטופו לפרוסות בעובי כ- 1 ס"מ.
    לטבול את הטופו בבלילת החומוס ואח"כ בפרורי הלחם, עד שמכוסה משני הצדדים. להניח בצלחת.
  4. לרפד תבנית בנייר אפיה. לצקת מעט שמן ולמרוח אותו על כל התבנית.
    להניח את פרוסות הטופו בתבנית ולהפוך אותן כך שיכוסו בשמן משני הצדדים.
  5. לערבב את שאריות בלילת החומוס עם פרורי הלחם לתערובת יציבה וליצור מהן לביבות דקות פחוסות ולהניח בתבנית.
    לאפות 15 דקות. להפוך את פרוסות הטופו ולאפות עוד 15 דקות.

הערות

  •  אפשר להכין חטיפי שניצל – פשוט חותכים את פרוסות הטופו לרצועות בעובי כ- 1 ס"מ.
  •  אפשר להוסיף שומשום לתערובת פרורי הלחם.

 

6 תגובות

  1. נטשה אומר:

    הכנתי ויצא מעולה. תודה!

  2. שירי אומר:

    הי, נראה מדהים, רציתי לשאול במה לדעתך אפשר להחליף את החרדל (יש לי עסק עם שונא חרדלים)… . תודה.

    • טבעוניקה אומר:

      הטעם של החרדל כמעט ולא מורגש, אבל הוא נותן עומק לטעמים של השניצל. מציעה לך לנסות כמות קטנה עם חרדל ולראות את התגובה…
      אם לא יאהבו, אפשר לוותר על החרדל ובמקומו לשים תבלינים אחרים או רוטב ברביקיו או קטשופ.

  3. ליאור אומר:

    נראה טוב, אפשר להחליף את קמח החומוס בקמח עדשים כתומות / קמח סויה?

    • טבעוניקה אומר:

      הי ליאור,
      קמח עדשים כתומות גם יהיה טוב.
      לגבי קמח סויה, עוד לא עבדתי איתו אז אני לא יודעת איך הוא מתנהג – האם הוא מספיק דביק ומה הטעם שלו.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*