שעועית ירוקה מוקפצת עם חזה טבעול

שעועית ירוקה מוקפצת עם חזה טבעול

במקור, השעועית הירוקה המוקפצת הזו הינה מנה בשרית שמוגשת בבלאק בורגר בר. כאן היא הפכה לטבעונית ומתאימה למטבח הביתי.

זוהי מנה מהירת הכנה וטעימה במיוחד כשמשתמשים בשעועית ירוקה טריה.

אם לא אוהבים חזה טבעול, אפשר להשתמש בטופו. במקרה כזה כדאי להשרות אותו במעט רוטב צ'ילי מתוק מעורב עם רוטב ברביקיו.

מצרכים

  • 1 בצל סגול פרוס דק לחצאים
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 גזר פרוס דק לרבעים
  • 3 שיני שום קלופות ופרוסות דק
  • 3 יח' חזה טבעול מופשר וחתוך לרצועות עבות
  • 1/3 כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • 400 גר' שעועית ירוקה, טריה או קפואה, מבושלת
  • 2-3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 2 כפות רוטב ברביקיו מעושן

אופן ההכנה


  1. לחמם מחבת בחום בינוני-גבוה, ללא שמן.
    לצלות את הבצל עד שמתחיל להשחים מעט.
    להוסיף את השמן ולטגן עוד כ-2 דקות, עד שהבצל מתרכך מעט.
  2. להוסיף את הגזר והשום ולהמשיך לטגן תוך כדי ערבוב עד שהגזר מתרכך מעט.
  3. להוסיף את רצועות הטבעול, השקדים והשעועית ולערבב.
  4. לתבל ברוטב צ'ילי וברביקיו להמשיך לטגן תוך כדי ערבוב כ- 2 דקות, עד שירקות והתבשיל מזוגגים.

 

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*