שעועית ירוקה עם גזר ולימון

שעועית ירוקה עם גזר ולימון

בתבשיל השעועית הירוקה הזה, שיטת ההכנה שונה: בהתחלה צולים את הירקות במחבת ללא שמן, ורק אח"כ מוסיפים את השמן והתבלינים. כך מתקבל תבשיל בריא יותר וגם טעים יותר, כשהירקות מקבלים טעם צלוי.

מצרכים

  • 500 גר' שעועית ירוקה טריה, נקייה, ללא הקצוות הקשים.
    אפשר להחליף בשקית (800 גר') שעועית ירוקה קפואה, עדיף עדינה.
  • 1 בצל סגול גדול, חצוי, פרוס לפרוסות דקות וכל פרוסה חצויה לשניים או שלושה חלקים.
  • 1 גזר גדול, חתוך לאורכו לרבעים ופרוס דק
  • 1 כף שמן זית
  • מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
  • 2 כפות אגוזי מלך קצוצים גס
  • פלפל שחור טחון גס או גרוס
  • מלח

אופן ההכנה

  1. לחמם סיר גדול ושטוח, בחום גבוה, ללא שמן. עדיף לא להשתמש בטפלון.
  2. להכניס את כל הירקות לסיר ולצלות בחום גבוה, תוך כדי ערבוב עד שהירקות מתרככים מעט והבצל מעט נחרך. אם המחבת מתחילה להישרף, להוסיף מעט מים ולגרד בעזרת כף את החלקים השרופים.
  3. להוסיף שמן זית, לערבב ולבשל עוד כדקה.
  4. לכבות את הכיריים ולהוסיף את מיץ הלימון והקליפה, מלח, אגוזים והרבה פלפל שחור טחון טרי.

הערות

  •  התבשיל צריך להיות חמצמץ. טעמו אותו תוך כדי הוספת הלימון, כך שהחמיצות תהיה לטעמכם.
  •  אפשר להכין את התבשיל יום מראש
  •  אפשר להגיש חם או בטמפרטורת החדר.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*