תבשיל פטריות ועגבניות מיובשות

תבשיל פטריות ועגבניות מיובשות

זהו תבשיל הפטריות הכי טעים שאכלתי אי פעם, לפחות מאז שהפכתי להיות צמחונית לפני המון שנים.

אפשר לאכול את התבשיל כמו שהוא, בתור רוטב לפסטה מכל סוג, אפילו אטריות אורז, או כמו בתמונה – עם פולנטה צלויה.

חשוב להשתמש בעגבניות מיובשות מאיכות טובה וזיתי קלמטה איכותיים.

בתבשיל השתמשתי בשמנת אורז, שלטעמי טעימה יותר מאשר שמנת סויה.

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות עיטורי עגבניות מיובשות או 1.5 כפות עגבניות מיובשות קצוצת ו- 1 כף זיתי קלמטה קצוצים
  • 5 שיני שום קצוצות
  • פלפל ירוק חריף לפי הטעם, קצוץ
  • 170 גר' פטריות יער (אויסטר)
  • 300 גר' פטריות שמפיניון
  • 300 גר' פטריות פורטובלו
  • 2 עגבניות קצוצות
  • 125 מ"ל (1/2 חב') שמנת אורז
  • מלח

אופן ההכנה


  1. לחמם את השמן ועיטורי העגבניות על אש גבוהה להוסיף את השום הקצוץ והפלפל החריף. לערבב ולטגן כדקה.
  2. להוסיף את הפטריות ולטגן על אש בינונית-גבוהה עד שהפטריות מתרככות והנוזלים מתאדים. מדי פעם לערבב את התבשיל.
  3. להוסיף עגבניות קצוצות ומלח ולבשל עוד כ- 3-4 דק' עד שהעגבניות רכות.
  4. להוסיף את השמנת ולבשל עד שהשמנת מסמיכה ונספגת בפטריות כ- 5 דקות.

 

תגובה אחת

  1. פינגבק: פולנטה צלויה | טבעוניקה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*