תפוחי אדמה ממולאים בנתחי סויה

תפוחי אדמה ממולאים בנתחי סויה

תפוחי אדמה תמיד משתלבים טוב עם בשר. בגירסה הצמחונית/טבעונית, נתחי הסויה מחליפים את הבשר ותפוחי האדמה משמשים מעטפת טעימה לנתחים שמקבלים טעם מעושן-חריף.

אפשר להשתמש בכל סוג של נתחי סויה חוץ מאשר השבבים כי הם קטנים מדי וייצרו עיסה דמויה קציצה במקום המרקם הנגיס של המנה. אני השתמשתי בתערובת "מעורב ירושלמי" ארוזה.

מצרכים

  • 6 תפוחי אדמה בינוניים – גדולים, מהסוג הלבן
  • 175 גר' נתחי סויה יבשים
  • 1 בצל גדול
  • 3 כפות שמן זרעי ענבים או חמניות
  • 100 גר' רסק עגבניות
  • ¼ כוס מים
  • 1 כף רוטב סויה
  • 2 כפיות אבקת שום
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • 1 כפית חרדל
  • 1 כפית ממרח צ'יפוטל אדובו
  • ½ כפית סוכר
  • 2 כפות תבלין גריל עוף או תערובת של 1 כף פפריקה מתוקה ו- 1 כף אבקת שום


אופן ההכנה


  1. לבשל את תפוחי האדמה במים בקליפתם עד שמתרככים. בבישול רגיל כשעה ובסיר לחץ כ- 20 דקות.
    לסנן מהמים ולצנן.
  2. בזמן שתפוחי האדמה מתבשלים, להשרות את נתחי הסויה במים רותחים לפחות רבע שעה.
    לסנן מהמים, לשטוף במים קרים (כדי להוציא את טעם הלוואי) ולסחוט היטב.
    לקצוץ את נתחי הסויה בעזרת מעבד מזון ידני או סכין. לא כדאי במעבד מזון חשמלי, כי אנחנו רוצים חתיכות יחסית גדולות, ומעבד חשמלי עשוי להפוך את הנתחים לעיסה מרוסקת.
  3. להכין את התיבול: לערבב רסק עגבניות עם מים,סויה, אבקת שום, פפריקה מעושנת, חרדל וממרח צ'יפוטל. זהו ממרח חריף מאד, אז התאימו את הכמות לפי טעמכם.
    טעמו את התערובת והוסיפו סוכר אם צריך. שימו לב שהרוטב לא צריך להיות מתוק. אני השתמשתי ברסק עגבניות אורגני שאינו מכיל סוכר ולכן היה צריך לאזן מעט את החמיצות שלו.
  4. בזמן שנתחי הסויה מושרים, לקצוץ את הבצל.
    לחמם 2 כפות שמן במחבת גדולה ולטגן בהם את הבצל בחום בינוני-גבוה עד שהבצל משחים מעט.
    להוסיף את נתחי הסויה ולטגן עוד 2-3 דקות עד שהם מתייבשים מעט.
    להוסיף את תערובת התיבול ולבשל תוך כדי ערבוב עוד כ- 3 דקות עד שכל הנתחים מצופים ברוטב והוא מסמיך מעט.
  5. לחצות את תפוחי האדמה לאורך ולרוקן את תוכם. להשאיר כ- 1 ס"מ מסביב, כמו שמוצג בסרטון.
    בעזרת הידיים, לשמן את תפוחי האדמה מבחוץ ומבפנים ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה.
    לפזר מעל התפוחים את תבלין גריל עוף.
  6. למלא את התפוחים ב- 2-3 כפות מתערובת המילוי.
    לאפות בתנור במצב גריל, בחום 220 מעלות, כרבע שעה, עד שהנתחים משחימים.

הערות

  • אם נשארה מלית, אפשר לערבב אותה עם פנים תפוחי האדמה שהוצאנו ומעכנו. אפשר לאכול כמו שזה או לאפות בתבנית משומנת בגריל, עד שפני המאפה משחימים מעט.

 

2 תגובות

  1. יופי של מנה, נראה טעים!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

*